Activiteiten (Wat hebben we daarvoor gedaan?)
In 2024 hebben we de volgende activiteiten uitgevoerd:
Economie
In 2024 hebben wij de samenwerking met de winkeliersverenigingen, branchevereniging en de ondernemersvereniging geïntensiveerd en geprofessionaliseerd.
Zo vindt het bestuurlijk overleg met het stadshart op reguliere basis plaats met een duidelijke actielijst.
Wij hebben regelmatig contact met de Koninklijke Horeca Nederland (KHN)-Maassluis en de vertegenwoordiger vanuit de KHN-branche organisatie.
De relatie met de ondernemersvereniging MOVE is aangehaald middels een bestuurlijk overleg.
Op bedrijventerrein De Dijk hebben we ons gericht op het verbeteren van de onderlinge samenwerking. Dit hebben we gedaan door initiatieven te stimuleren en te faciliteren die gericht zijn op het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) te komen.
In samenwerking met de Green Business Club is er ingezet om een organisatiestructuur te bewerkstelligen op bedrijventerrein de Nieuwe Waterweg met als doel om een verduurzamingsslag te kunnen maken.
Citymarketing
Het citymarketingbeleid is in 2024 voortgezet met specifieke aandacht voor het promoten van Maassluis als maritieme erfgoedstad. Ons regionaal opgezette vaarprogramma heeft hieraan bijgedragen door Maassluis beter bereikbaar te maken voor toeristen en recreanten. Evenementen met een maritiem karakter, zoals de Furieade en diverse nautische activiteiten, hebben deze positionering verder ondersteund. Daarnaast heeft de gemeente actief samengewerkt met ondernemers, culturele instellingen en evenementenorganisatoren om de stad aantrekkelijker te maken voor bezoekers en de lokale economie te stimuleren.
Evenementen
In 2024 hebben de evenementen in Maassluis een belangrijke bijdrage geleverd aan de levendigheid van de stad en de stimulering van de lokale economie. Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten, gericht op een breed publiek, is ingespeeld op de behoefte aan culturele, recreatieve en maritieme belevingen. Grote evenementen zoals de Furieade, het Maassluis Festival en Open Monumentendag trokken veel bezoekers, zowel uit de stad als daarbuiten, en versterkten daarmee het imago van Maassluis als aantrekkelijke bestemming.
Dankzij de evenementen is niet alleen de toeristische aantrekkingskracht van Maassluis vergroot, maar zijn ook lokale ondernemers ondersteund door extra bezoekersstromen in de binnenstad. De samenwerking tussen gemeente, ondernemers en vrijwilligers heeft geleid tot een succesvolle programmering, waarbij een balans is gevonden tussen traditie en vernieuwing.